O nas

MED PRVIMI V SLOVENIJI

Aronijo, imenovano tudi čudež narave oziroma čudežna jagoda, smo v Sloveniji začeli spoznavati pred nekaj leti, saj avtohtono prihaja s področja Severne Amerike. V Evropi je najbolj razširjena na področju držav bivše Sovjetske zveze, največji evropski pridelovalki in izvoznici aronije pa sta Poljska in Bolgarija. Odlični pogoji za njeno sajenje so tudi pri nas, in da je sedaj v Sloveniji posajenih že kar nekaj hektarov površin, je v veliki meri zaslužen Robert Strniša, direktor podjetja APACHE d.o.o., ki je tudi lastnik zdaj že dobro prepoznavne blagovne znamke ARONIJA SLOVENIJA. Robert je hkrati tudi velik strokovnjak za sajenje in gojenje aronije, saj s pomočjo kolegov, ki že več kot štirideset let proučujejo to rastlino, iz matičnega nasada razvija najbolj kvalitetne BIO sadike.

Robert-Strnisa-CEO-Aronija-Slovenija

Robert je svojo zgodbo o aroniji začel pisati v Ameriki, ko je pred leti obiskal sejem zdrave hrane Fancy Food Show Washington DC. Naključno srečanje z ameriškimi Indijanci, ki so ga od nekdaj navduševali, je bilo tisto, kar je bil začetek za blagovno znamko ARONIJA SLOVENIJA.

Razkrili so mu do takrat še nepoznano rastlino, ki jo sami poznajo in uporabljajo kot zdravilo že stoletja – aronijo.

Zaradi velikega zanimanja je začel intenzivno raziskovanje te mogočne rastline. Pot ga je peljala v Bolgarijo, natančneje k profesorju dr. Christu Kratchanovu, ikoni poznavanja te čudežne jagode, ki na plovdivski univerzi za medicino s svojo ekipo že več kot 30 let poučuje njene zdravilne lastnosti.

Skupaj sta se odločila za polnjenje prve serije 100% soka BIO aronije in s tem postavila temelj trženja tudi v Sloveniji. Profesor Kratchanov je Roberta povezal s pridelovalci aronije na bolgarskih tleh in mu svetoval pri najemanju prvih zapuščenih plantaž. Pomagal mu je navezati stike s profesorico dr. Iwono Wawer z varšavske univerze za medicino, avtorice knjige z dokazi o zdravilnih učinkih aronije »The power of nature«.

Sajenje in vzgoja aronije
Aronija Slovenija Galerija 19

Na Poljskem je Robert spoznal ostale pridelovalce in Piotra Eggerta, kateri že 40 let vzgaja sadike aronije, ki niso vzgojene iz semena ali podtaknjencev, temveč iz koreninskih sistemov matičnih nasadov njegovega deda. Gre za visokokakovostne sadike z BIO certifikatom, ki jih Robert ekskluzivno distribuira po Sloveniji, Italiji in širše.

Danes ima tako po svetu več hektarov površin, kjer raste aronija, iz nje pa v podjetju APACHE d.o.o. pod blagovno znamko Aronija Slovenija izdelujejo različne izdelke.

ŽE OD LETA 2012 STREMIMO K PONUDBI ZA BOLJŠE POČUTJE ČLOVEŠKEGA ORGANIZMA.

Aronija

RAZNOLIKA PALETA IZDELKOV

Podjetje stremi k ustvarjanju najkvalitetnejših produktov zdrave prehrane. Na začetku je Robert trgu ponujal zgolj sok BIO aronije, danes pa je paleta že široko obarvana s proizvodi kot sta suha in kandirana BIO aronija, džem BIO aronije s sladkorjem in brez, BIO čaji, BIO mousse, kandirane jagode aronije, oblite z belo, mlečno in fino temno čokolado, BIO prah aronije,…Proizvedel je tudi aronijin liker, pralineje, sok jabolka z BIO aronijo in druge proizvode vrhunske kakovosti.