Ovsena kaša s porom, bučkami in suho aronijo

RECEPTI Z ARONIJO

Recept za 4 osebe :

  • 250 g ovsene kaše v zrnju  (ovsen rižek) namakaj v vodi 2-3 ure
  • 150g pora
  • 150 g bučke
  • 4 zrnje česna
  • 80 g suhih jagod aronije ( namakaj v vodi 2-3 ure)
  • Sol, mleta kumina , kajenski poper, timijan
  • 4 žlice repičnega olja

Oves skuhamo do mehkega v slani vodi , katerega smo  namakali 2-ure. Na olju hitro prepražimo por, dodamo polovico količine narezanih bučk, česen in zalijemo z vodo. Kuhamo cca 15 minut, dodamo  vodo v kateri smo namakali aronijo , pokuhamo še 5 minut in vse skupaj zmiksamo s paličnem mešalnikom, da dobimo gosto maso. Polovico bučke narežemo na male koščke , katere dodamo v pripravljeno omako. Vse skupaj zavremo, dodamo namočeno aronijo, oves in vse začimbe po okusu. Jed kuhamo cca 5 minut in nato serviramo.

 

Pripravil Robert Gregorčič

ZAČNITE KREPITI IMUNSKI SISTEM ŽE DANES

Vključite izdelke iz aronije v vaš vsakdan in izboljšajte svoje počutje.