SAJENJE

Z lastnimi plantažami med prvimi v Sloveniji dokazujemo, da je tukajšnje podnebje za aronijo idealno, za kar se lahko zahvalimo prof. Piotru Eggertu s Poljske. Večletne raziskave in testiranja različnih tehnik so prispevala k temu, da so sadike Eggert priznano najboljše bio sadike aronije na svetu. Do danes je v Sloveniji in okolici z omenjenimi sadikami posajenih že več hektarjev plantaž, ki so nam vsekakor lahko v ponos. V največje veselje nam je, da kot distributer širimo mrežo zadovoljnih kupcev oz. pridelovalcev, ki vzgajajo najkvalitetnejše plodove iz sadik Eggert.

PREDSTAVITEV SADIK NERO-EGGERT

Smo vodilni v ponudbi BIO sadik na trgu, saj so naše sadike aronije prve ali ekstra klase, ki so osnova za ves nadaljnji razvoj. Razlika ni v starosti temveč v koreninskem sistemu in razrastku. Obe klasi sta iz istega matičnega nasada, razlika je v razvoju koreninskega sistema, ker jih po puljenju razvrščamo. Ekstra klasa ima najboljši koreninski sistem, več poganjkov in je velika z razliko od prve klase, kjer je nekoliko manjši koreninski sistem z manj poganjki in je nekoliko manjša.

ZAKAJ SO NAŠE SADIKE NAJBOLJŠE V EVROPI?

so izbrane s pomočjo znanstvenikov z inštituta, ne s strani kmetov, ki imajo sadni material iz podtaknjencev, brez kakršnihkoli osnov;

sadike so iz vegetativne vzgoje in NISO IZ SEMENA

vsaka sadika je enake kvalitete, sadni material iz njih je homogen; ​

SADIKE IZ VEGETATIVNE VZGOJE

✓ so homogene;

✓ plodove imajo po celi dolžini veje, ne le na koncu;

✓ v polni rodnosti dobimo iz enega grma 8-12kg plodov;

✓ zgodaj nam dajejo plodove;

✓ ne zrastejo pretirano v višino;

✓ enostavne za mehansko obiranje, posledično tudi za ročno, ker imajo bolj prožne veje;

✓ pridelek skozi vseh 20 let;

✓ večji plodovi;

✓ sadike so brez možnih okužb, ker je matični nasad testiran vsako leto;

✓ imajo BIO SI-EKO-002 certifikat. Torej se gre lahko v BIO pridelavo z možnostjo pridobitve nepovratnih sredstev s strani EU;

brezplačno svetovanje.

NAROČITE SADIKE

Pridobili smo ekskluzivno distribucijo, zato vam lahko omenjene sadike priskrbimo s predhodno rezervacijo, ker nam vsako leto sproti poidejo. Na razpolago so dvakrat letno – spomladi in jeseni, ko je tudi najprimernejši čas za sajenje. Lahko izbirate med 1.5-letnimi sadikami v lončku in 2.5-letnimi sadikami, ki so puljenci. Cena je odvisna od količine naročila – cena pada z večanjem količine.