Povzetek zdravilnih lastnosti po sklopih

Povzetek zdravilnih lastnosti po sklopih

Povzetek zdravilnih lastnosti po sklopih.

Z aronijo lahko zelo dobro vplivamo na raven železa v krvi, zato se priporoča uživanje 100 % soka vsem slabokrvnim.


V času nosečnosti je aronija nepogrešljiva, saj je naraven vir tako folne kisline, kot tudi železa, zato lahko bistveno izboljša krvno sliko. Kri je bolj čista, cirkulacija pa mnogo boljša. Poleg tega izboljšuje izločanje hormonov in regulira delo žleze ščitnice.


Pri sladkornih bolnikih lahko uravnava delovanje trebušne slinavke in raven sladkorja ter hemoglobin v krvi, stene žil dela bolj prožne, žile pa veliko bolj pretočne, zato zmanjšuje nevarnost strjevanja krvi in zato možnosti kapi.
Ena prvih vidnih posledic uživanja aronije je lahko urejena prebava. Zelo dobri rezultati so tudi pri odpravljanju zgage in umirjanju krčev in bolečin tako v želodcu kot tudi v črevesju, saj učinkovito zdravi vnetje sluznice želodca, pomaga pri ranah na želodcu, vnetju črevesja in preprečuje drisko.


Ob rednem uživanju aronije se lahko izredno izboljša krvni pretok, zato lahko migrene povsem izginejo, razvoj arteroskleroze pa se bistveno bolj upočasni. Tudi nastanek za Alzheimerjevo bolezen in demenco se lahko korenito zmanjša.


Aronija lahko pomaga očistiti jetra vseh maščob in pospešuje izločanje žolča in pomaga pri izločanju žolčnega peska in kamnov.


Aronija ima lahko sposobnost močnega antikarcenogenega delovanja, saj učinkovito uničuje maligne celice pri rakastih obolenjih možganov, pljuč, dojk, debelega črevesja in jeter. Prav tako lahko pomaga pri hitrejšem okrevanju po operacijah in težkih diagnozah, saj lahko pomaga pri hitrejšem obnavljanju celic in preprečuje degeneracijo zdravih celic v človeškem tkivu in krvni plazmi. Skrajšuje čas celjenja ran in jih dezinficira, kar je še posebej pomembno v postoperativnih procesih. Tako se upočasni tudi proces staranja organizma.


Z aronijo lahko na naraven način zelo dobro vplivamo na raven holesterola v krvi. Znižuje tudi krvni pritisk, omogoča hitrejšo obnovo po srčni in možganski kapi, obnavlja arterijsko mišično tkivo in lahko povečuje njihovo elastičnost.


Na področju urinarnega sistema je aronija dokazano od 5 do 10-krat učinkovitejša pri zdravljenju urinarnih infekcij v primerjavi z brusnico. Vse težave z ledvicami in mehurjem (bakterijsko vnetje, težave z urinarnim traktom) lahko aronija uspešno zdravi. Prav tako učinkovito odpravlja tudi težave s prostato, predvsem vnetje.
Uživanje aronije se priporoča po jemanju sintetičnih zdravil in antibiotikov, zaradi katerih so jetra preobremenjena in jih je potrebno očistiti. Prav tako po (zahtevnejših) operacijah in posegih, da telo hitreje okreva.

*Vse navedbe zdravilnih učinkov temeljijo na dognanjih in raziskavah komplementarne medicine, ne pa tudi uradne medicine. Pred uporabo se zato posvetuje z zdravnikom ali farmacevtom.*

Odličen izdelek za okrepitev vašega imunskega sistema.

Več informacij o zdravilnih lastnostih aronije najdete tukaj.

Najdete nas tudi na Facebook ali Instagram.